Pomóż strażakom ratować swój kraj!

Kochani, ostatnio ruszyła zbiórka pomocy strażakom z Ukrainy. Dziś chcemy Wam powiedzieć, dlaczego podjęliśmy się tego zadania i dlaczego jest ono naprawdę ważne☝🏼

Z prośbą o pomoc zwrócili się do nas mieszkańcy Chersonia (obecnie okupowanego przez Rosję). Ich miasto jest w niebezpieczeństwie, ale zebrali się razem i założyli fundację (World with Ukraine🇺🇦), która ma na celu pomoc Ukraińcom w potrzebie. Po raz pierwszy wspólnie zebraliśmy dzięki Wam ogromną ilość pomocy humanitarnej. W tym żywność dla dzieci, artykuły pierwszej potrzeby, odzież dla wojska i inne. Wszystkie przedmioty zostały przekazane potrzebującym. Zdjęcia i filmy zamieszczilismy na naszej stronie 💪🏼

👇🏼Teraz mamy inne, ale nie mniej ważne zadanie..

Po ataku Rosji na Ukrainę wiele domów zostało zniszczonych, a na ukraińskie miasta codziennie lecą dziesiątki pocisków. Spod gruzów ratowane są dzieci, ludzie, a nawet zwierzęta domowe. Wybuchy wywołują pożary, a ukraińscy strażacy pracują codziennie 24/7 w nieludzkich warunkach. O sytuacji dowiedzieliśmy się z pierwszej ręki. Dlatego postanowiliśmy pomóc. Strażacy potrzebują jedynie odpowiedniego sprzętu w wystarczającej ilości. Jest to cena za uratowanie tysięcy ludzkich żyć.. Szczerze pragniemy pomóc w tej ważnej sprawie. I wierzymy, że każdy z Was również chce i może pomóc!

Zamieszczamy informacje o tym, na co dokładnie zbieramy (jakie przedmioty są potrzebne), a także link, pod którym można znaleźć zbiórkę 🙌🏼

📍fundacjawieluserc.pl
📍pomagam.pl/m4cb33

Jeśli chcecie pomóc w jakikolwiek inny sposób, skontaktujcie się z nami za pośrednictwem mailu kontakt@fundacjawieluserc.pl lub bezpośrednio w direct 📩